burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija

Posne domaće vanilice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

250 g margarina

250 g C šećera u prahu

1 kesica C vanilin šećera

sok i rendana kora od jednog celog limuna

500 g brašna

Posne domaće vanilice

Koraci pripreme

Margarin penasto umutiti sa prah šećerom, a zatim dodati sok i rendanu koru limuna. Sad usuti brašno, zamesiti testo i ostaviti malo da se odmori.

Potom razvući na pobrašnjenoj dasci koru debljine oko pola do jednog centimetra, pa vaditi modlom male pogačice.

Ređati u podmazan pleh i peći na 180 stepeni oko 15-20 minuta, paziti da ostanu bele.

Pečene vanilice premazati pekmezom i sastavljati dve po dve, pa uvaljati u prah šećer zamirisan vanilom.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Posne domaće vanilice

Koraci pripreme

Margarin penasto umutiti sa prah šećerom, a zatim dodati sok i rendanu koru limuna. Sad usuti brašno, zamesiti testo i ostaviti malo da se odmori.

Potom razvući na pobrašnjenoj dasci koru debljine oko pola do jednog centimetra, pa vaditi modlom male pogačice.

Ređati u podmazan pleh i peći na 180 stepeni oko 15-20 minuta, paziti da ostanu bele.

Pečene vanilice premazati pekmezom i sastavljati dve po dve, pa uvaljati u prah šećer zamirisan vanilom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept