C Slatka tradicija

Sastojci
250 g margarina
250 g C šećera u prahu
1 kesica C vanilin šećera
sok i rendana kora od jednog celog limuna
500 g brašna

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Posne domaće vanilice

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Margarin penasto umutiti sa prah šećerom, a zatim dodati sok i rendanu koru limuna. Sad usuti brašno, zamesiti testo i ostaviti malo da se odmori.

Potom razvući na pobrašnjenoj dasci koru debljine oko pola do jednog centimetra, pa vaditi modlom male pogačice.

Ređati u podmazan pleh i peći na 180 stepeni oko 15-20 minuta, paziti da ostanu bele.

Pečene vanilice premazati pekmezom i sastavljati dve po dve, pa uvaljati u prah šećer zamirisan vanilom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata