C Slatka tradicija

Sastojci
900 g brašna
200 ml ulja
200 ml vode
200 g kristal šećera
1 C vanilin šećer
1 C prašak za pecivo
Fil:
150 g C šećera u prahu
100 g crne čokolade za jelo i kuvanje
200 g posnog margarina
2 kašike ruma
pola mrvica od izdubljenih breskvica

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Slađini recepti

Posne breskvice

Idealne za posnu slavsku trpezu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Sastaviti brašno ,dodati šećer i C vanilin šećer i C prašak za pecivo, pa sipati vodu i ulje. Umesiti glatko testo.

Praviti male kuglice (veličine oraha) ređati u pleh i peći na 200 C oko 10 minuta (breskvice treba da ostanu bele).

Ohladiti ih pa lagano oštrim nožem izdubiti sredinu. Izdubljenu sredinu prosejati kroz sito i pola dodati u fil, a pola ostaviti za valjanje breskvica.

Fil:
Umutiti margarin penasto pa dodati prah šećer i istopljenu crnu čokoladu, zatim dodati i rum i mrvice.

Puniti svaku polovinu pa sastavljati po dve.

Zatim svaku breskvicu potapati jednu polovinu u crven ekstrat i drugu polovinu u žuti, breskvice valjati u prosejane mrvice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata