C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
2 dl vode (1 čaša)
4 ulja (2 čaše)
2 čaše šećera
4 kašike brašna
1 kesica C praška za pecivo
900 g brašna
Punjenje:
pekmez od kajsije
rum
C kakao prah
crvena boja
kristal šećer

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nataša

Posne breskvice

Pravi starinski kolač u posnoj varijanti, i količinski ga ima.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
U posudu staviti šećer, ulje, vodu, 4 kašike brašna i C prašak za pecivo. Neka odstoji tako pola sata.

Dodati posle toga brašno , umesiti glatko polu tvrdo testo, proverite napravite kuglicu pa ako se brzo spusti još malo dodati brašna. Bitno da nepadnu kad se peku.

Ređati razmaknute u tepsiju i peći na 180 stepeni između 15 i 20 min, zavisno od rerne.

Kad se prohlade izdubite ih, a od tih mrvica, pekmeza, ruma i kakao umesiti kompaktnu smesu koja može da zalepi polovice.

Kad ih sve spojite, umočite obe strane u vodu sa crvenom bojom pa u kristal šećer.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Napravite ih dan, dva ranije da lepo omekšane.