C Slatka tradicija

Sastojci
Za sirup:
500 g šećera
200 ml voda
2 kesice C vanilin šećera
Za nadev:
100 ml voda
100 g šećera
125 g margarina
100 g C griza
250 g mlevenih oraha
po potrebi suvo grožđe
Za prelivanje:
125 g margarina
100 ml ulje
I još:
500 g tankih kora (za pitu)

Naši proizvodi
Vanilin šećer Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Posne baklava rolnice

Idealna poslastica u danima posta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za nadev:
U odgovarajauću posudu sjediniti šećer, vodu, dodati otopljen margarin i izmešati.

Umešati mlevene orahe, C griz, suvo grožđe (oko 50 g) i izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.

Uzeti dve kore i niz jedan kraj (niz duž), rasporediti nadev. Urolati i staviti u pleh.

Postupak ponoviti i sa ostatkom nadeva i preostalim korama. Pripremljene rolate iseći na parčad željene veličine.

Preliti ih otopljenim uljem i margarinom (u šerpicu staviti margarin, dodati ulje, staviti šerpu na vatru i kada se margarin istopi i sjedini sa uljem, preliti pripremljene rolnice u plehu).

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.

Za to vreme pripremiti sirup:
U šerpicu staviti šećer, dodati C vanilin šećer, vodu, izmešati i staviti na vatru.

Kuvati dok se sirup ne zgusne (ali ne dugo, dok sirup ne dobije srednju gustinu, ne sme da bude baš gust).

Pečene rolnice izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se prohlade.

Mlake rolnice preliti mlakim sirupom.

Ostaviti ih da se dobro ohlade i da baklava lepo upije sirup.

Servirati i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto mlevebih oraha, možete koristiti mleveni lešnik - svakako dobijate veoma ukusne baklava rolnice.