C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
3 čaše mlake vode
700-800 g brašna
1 kašika šećera
1 kesica C vanilin šećera
1 kesica C suvog kvasca
100 ml ulja
1 kesica C praška za pecivo
rendana kora jednog limuna i malo limunovog soka
Za fil 1:
200 g mlevenog maka
1,5 dl vode
4-5 kašika šećera
Za fil 2:
300 g mlevenih oraha
2 dl vrele vode
4-5 kašika šećera

Naši proizvodi
Vanilin šećer Suvi kvasac Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Posna štrudla

Za uživanje uz omiljenu poslasticu i u danima posta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kvasac sa šećerom rastvoriti u malo mlake vode. Dodati ulje, rendanu limunovu koru i malo soka, C vanilin šećer, C prašak za pecivo i preostalo brašno.

Mesiti dok testo ne bude sasvim bez grudvica. Ostaviti da nadođe oko pola sata pokriveno krpom.

Za to vreme pripremiti filove - od maka i oraha. Staviti vodu da vri, dodati joj šećer. Kad proključa, u vrelo sipati mak i sve vreme mešati da se zgusne.

Orahe i šećer pomešati u drugoj posudi, pa ih popariti vrelom vodom i sve lepo promešati. Ostaviti filove da se ohlade.

Nadošlo testo podeliti na dva jednaka dela. Prvi deo razviti u tanku pravougaonu koru.

Sa jedne strane razvijene kore rasporediti polovinu fila od maka, a sa druge strane polovinu fila od oraha. Motati ka sredini i jedan i drugi kraj do dela gde se susretnu.

Ovako dobijenu štrudlu staviti u pleh obložen pek- papirom motanom stranom nadole. Na isti način pripremiti još jednu štrudlu od preostalog materijala.

Ostaviti da odstoje u plehu oko 10- 15 minuta, pa ih premazati uljem.

Peći ih na 200 stepeni, dok ne porumene.

Kada se prohlade, umotati ih u najlon i posuti C šećerom u prahu, seći na parčad i služiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata