C Slatka tradicija

Sastojci
250 g vode
80 g šećera
100 g posnog margarina
1/2 kocke svežeg kvasca
500 g brašna
2 C vanilin šećera za posipanje

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sanja

Posna štrudla sa makom

Odlična poslastica za posne dane.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Sve sastojke zamesiti sa nadošlim kvascem tako da testo bude glatko i kompaktno.

Prekriti čistom salvetom i ostaviti na toplom mestu da naraste.

Kada testo naraste podeliti ga na 4 dela. Svaki deo rasklagijati debljine tupe strane noža.

Premazati fil po ukusu, popareni orasi sa vodom, mak ili džem.

Narendati koru od limuna i posuti preko kore.

Urolati sva 4 rolata, premazati ih ostatkom margarina i peći na 175 C 45 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada se štrudla ispeče, pokriti je ostaviti 15 minuta da se ohladi. Iseći je i posuti C vanilin šećerom.