C Slatka tradicija

Sastojci
2 šolje brašna
2 šolje C griza
1 šolja šećera
1 C prašak za pecivo
C šećer u prahu za posipanje
Fil:
1,5 kg rendanih jabuka
1 šolja šećera
1 kafena kašičica cimeta
rendana kora 1 limuna
1 C vanilin šećer

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Lidija

Posna lenja pita na vodi

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Posna lenja pita se pravi tako da prvo napravimo fil. Narendati jabuke, dodati šećer, vanil šećer, cimet i limunovu koru. Sve promešati i ostaviti.

U posudu staviti brašno, griz, šećer i prašak za pecivo pa sve izmešati varjačom. Od te smese izvaditi jednu šolju praškaste smese.

U suvu nepodmazanu posudu sipati polovinu mase koja je ostala u vangli. Potapkati rukom da se izjednači.

Preko toga staviti polovinu fila. Na to izručiti ostatak mase iz vangle i poravnati. Preko opet staviti drugu polovinu fila. Na kraju, masom iz šolje posuti i prekriti fil i ostaviti da stoji 10 minuta. Peći 40 minuta na 200 stepeni.

Kada je pečeno, posuti C prah šećerom, pokriti krpom i ostaviti do sutradan, kako bi jabuke pustile sok i testo odmekanilo i povezalo se sa filom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je ostaviti par sati da odstoji.