C Slatka tradicija

Sastojci
200 ml vode
200 g šećera
2 C vanilin šećera
150 g margarina
100 g posne čokolade
2 kašike C kakaoa
250 g mlevenog posnog keksa
150 g mlevenih oraha
100 g krupnije seckanih oraha za valjanje
80 g posnog krema

Naši proizvodi
Vanilin šećer Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Posna gnezda sa orasima

Čokoladan i kremast zalogaj.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 30 kolača
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U dubljoj šerpi staviti da provri voda, šećer, C vanilin šećer, posna čokolada i margarin.

Zatim skloniti sa vatre i dodati C kakao, posni keks i orahe.

Kada se smesa skroz ohladi oblikovati loptice i valjati u seckane orahe.

U sredini loptice napraviti prstom udubljenje i staviti posni krem.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Smesu pre pravljenja loptica možete malo staviti u frižider da se zategne, tada se lakše oblikuju i ne lepe se za ruke.
Kolače uvaljati u krupno seckane orahe, dekorativnije izgledaju.