C Slatka tradicija

Sastojci
200 g posnog keksa
250 g crne čokolade
100 g posni margarin
2 C vanilin šećera
2 kašike biljnog mleka
C šećer u prahu za ukrašavanje

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Posna čokoladna salama

Brza posna poslastica, savršena za Uskrs, Božić ili bilo koji drugi praznik.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 15-20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Izlomite keks na manje komadiće.

U šerpu stavite čokoladu, margarin i C vanilin šećer, pustite da se otopi na tihoj vatri, uz stalno mešanje.

Sklonite sa vatre i dodajte izlomljeni keks i mleko, dobro izmešajte da se masa sjedini.

Smesu podelite na dva dela (dobićete 2 salame).

Stavite providnu foliju, izvadite pola smese i lagano oblikujte u salamu.

Zatim stavite u frižider 2-3 sata.

Kad se salama stegla, izvadite iz folije, posipajte sa C šećerom u prahu i secite na kolutove.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata