C Slatka tradicija

Sastojci
400 g šećera
10 kašika vode
200 g posnog mlevenog keksa
150 g mlevenih oraha
2 štangle posne čokolade za kuvanje
2 srednje narandže
2 kesice C vanilin šećera
Glazura:
4 kašike vode
4 kašike šećera
100 g posne čokolade za kuvanje
2 kašike ulja

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Posna bajadera sa narandžom i orasima

Ukusna bajadera kojoj narandža daje poseban šmek!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Ušpinovati šećer i vodu (kad provri kuvati oko 7 minuta). Skloniti sa ringle i u prohladjeni sirup dodati keks i mlevene orahe.

Dodati C vanilin šećer i ceđeni sok od narandže. Izmešati smesu.

Podeliti na dva dela. Prvi deo ostaje isti.

U drugom delu dodati otopljenu posnu čokoladu (2 štangle).

Na poslužavniku rasporediti drugi (čokoladni deo) i oblikovati. Preko rasporediti prvi deo smese. Ostaviti da se prohladi.

Glazura:
Rastopiti šećer i vodu kad prokuva, kuvati oko 5 minuta. Dodati ulje i posnu čokoladu. Glazurom preliti bajaderu.

Ostaviti da se stegne čokolada. Seći na štanglice i služiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata