burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija10

Posna bajadera sa narandžom i orasima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

400 g šećera

10 kašika vode

200 g posnog mlevenog keksa

150 g mlevenih oraha

2 štangle posne čokolade za kuvanje

2 srednje narandže

2 kesice C vanilin šećera

Glazura:

4 kašike vode

4 kašike šećera

100 g posne čokolade za kuvanje

2 kašike ulja

Posna bajadera sa narandžom i orasima

Koraci pripreme

Ušpinovati šećer i vodu (kad provri kuvati oko 7 minuta). Skloniti sa ringle i u prohladjeni sirup dodati keks i mlevene orahe.

Dodati C vanilin šećer i ceđeni sok od narandže. Izmešati smesu.

Podeliti na dva dela. Prvi deo ostaje isti.

U drugom delu dodati otopljenu posnu čokoladu (2 štangle).

Na poslužavniku rasporediti drugi (čokoladni deo) i oblikovati. Preko rasporediti prvi deo smese. Ostaviti da se prohladi.

Glazura:
Rastopiti šećer i vodu kad prokuva, kuvati oko 5 minuta. Dodati ulje i posnu čokoladu. Glazurom preliti bajaderu.

Ostaviti da se stegne čokolada. Seći na štanglice i služiti.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Posna bajadera sa narandžom i orasima

Koraci pripreme

Ušpinovati šećer i vodu (kad provri kuvati oko 7 minuta). Skloniti sa ringle i u prohladjeni sirup dodati keks i mlevene orahe.

Dodati C vanilin šećer i ceđeni sok od narandže. Izmešati smesu.

Podeliti na dva dela. Prvi deo ostaje isti.

U drugom delu dodati otopljenu posnu čokoladu (2 štangle).

Na poslužavniku rasporediti drugi (čokoladni deo) i oblikovati. Preko rasporediti prvi deo smese. Ostaviti da se prohladi.

Glazura:
Rastopiti šećer i vodu kad prokuva, kuvati oko 5 minuta. Dodati ulje i posnu čokoladu. Glazurom preliti bajaderu.

Ostaviti da se stegne čokolada. Seći na štanglice i služiti.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept