C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
150 g putera
150 g šećera
150 g mlevenih oraha
70 g brašna
1 kašičica C praška za pecivo
4 belanceta
Za premaz:
4 žumanceta
150 g C šećera u prahu
1 C vanilin šećer
Za fil:
100 ml mleka
100 g šećera
100 g mlevenih oraha
100 g čokolade
100 g putera

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Polumeseci sa orasima

Brzo se pravi, a još brže nestane!

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: oko 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Penasto umutiti puter i šećer, te dodati mlevene orahe i brašno pomešno sa C praškom za pecivo.

Posebno ulupati belanca u čvrst sneg i sve lagano sjediniti.

Pravougaoni pleh (35 x 20 cm) postaviti papirom za pečenje, rasporediti pripremljenu smesu i peći koru u rerni zagrejanoj na 150°C, ali samo dok gornji sloj testa ne očvrsne.

U međuvremenu umutiti žumanca sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom.

Izvaditi polupečenu koru, premazati je žumancima i vratiti u rernu da se prosuši oko pola sata na 50°C.

U šerpu sipati mleko i šećer, pa zagrevati dok ne proključa. Dok je vruće dodati puter, čokoladu i mlevene orahe i preliti preko osušenog žutog dela. Ostaviti da se ohladi.

Kolač dekorisati mlevenim orasima, a potom okruglom modlom rezati u polukrug tako da se dobiju oblici polumeseca.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata