Početna > Recepti > Recepti za kolače > Pohovani Eskimko sladoled
Sastojci
10 kugli Eskimko sladoleda
200 g šećera
2 kesice cimeta
2 belanca
200 g mlevenog keksa
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Izvaditi kašikom 10 kugli Eskimko sladoleda.
Izmešati šećer i cimet i zaleđene kugle uvaljati u pomešanu smesu pa vratiti u zamrzivač da se dodatno stegnu.
Zamrznute kugle Eskimko sladoleda uvaljati u umućeno belance i mleveni keks.
Na zagrejanom ulju ubaciti pohovane kugle Eskimko sladoleda na 10-15 sekundi.
Za dekorisanje možete koristiti C šlag i nešto od Vašeg omiljenog voća.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs