C Slatka tradicija

Sastojci
2 kesice Eskimko sladoleda po izboru
mleko za sladoled po uputstvu
2 jaja
mleveni kornfleks, keks ili prezle
ulje

Naši proizvodi
Eskimko sa ukusom stracciatella

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Pohovani Eskimko sladoled

Lagana letnja poslastica.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 5
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutite 2 kesice C Eskimko sladoleda sa mlekom prema uputstvu sa kesice i stavite u plastičnu posudu sa poklopcem i zamrznite.

Nakon par sati izvadite sladoled i zamrzivača. Na pleh stavite papir za pečenje, pa izvadite nekoliko većih kugli sladoleda i ubacite kugle u zamrzivač na sat vremena da se dobro zalede.

U dublji sud sipajte smrvljeni kornfleks i mleveni keks. Uvaljajte svaku kuglu sladoleda u smesu i vratite u zamrzivač na još pola sata.

Umutite 2 jajeta, pa svaku kuglu sladoleda umočite u jaje, pa ponovo u kornfleks/keks i još jednom, po poslednji put vratite kugle u zamrzivač na sat vremena.

U dublju šerpu sipajte ulja i ostavite da se dobro ugreje.

Ubacujte kuglu po kuglu i pržite ih 10-15 sekundi.

Izvadite i poslužite.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Sladoled morate da poslužite čim ga ispržite!