C Slatka tradicija

Sastojci
2,5 šolje vode
2,5 šolje šećera
2 C vanilin šećera
1 šolja ulja
1 šolja piva
300 g mlevenih oraha
1 C prašak za pecivo
Brašno da se zamesi srednje tvrdo testo

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragica

Pivske kiflice

Tradicionalan, veoma ukusan i omiljen među decom.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Saft:
2,5 šolje vode, 2,5 šolje šećera i 2 C vanilin šećera kuvati 7minuta od kada provri, na srednjoj temperaturi.

Prvo se skuva saft da bi se ohladio dok se ispeku kiflice.

Testo:
1 šolja ulja
1 šolja piva
3 šake mlevenih oraha
(uzetih iz činije u kojoj je predhodno samleveno 300 g)
1 prašak za pecivo C

Brašno tip 400 koristiti dok se ne dobije srednje tvrdo testo.

Odmah podeliti na četiri loptice a svaku lopticu ravući i podeliti na dvanaest trouglova.

Tako da se ukupno dobije 48 komada.

Kiflice ređati u pleh koji nije podmazan i peći na 180° dok ne dobiju braonkastu boju.

Vruće se prelivaju mlakim saftom.

Okrenu se dva puta dok ne upiju svu količinu safta.

Potom svaku uvaljati u orahe pomešane sa malo kristal šećera.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kiflice se mogu ređati bliže jedna drugoj zato što ne porastu puno dok se peku.