C Slatka tradicija

Sastojci
600 g brašna
200 ml ulja
200 ml piva
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
300 g šećera
pekmez za filovanje
C kokosovo brašno

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dunja

Pivske kiflice

Posne kiflice punjene džemom.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Pomešati brašno, pivo, ulje, C prašak za pecivo, C vanilin šećer i umesiti testo (nije potrebno da odstoji).

Podeliti na 6 delova i svaki deo na 4 manja.

Formirati loptice od delova testa pa svaku lopticu oklagijom razvući.

Jednu stranu razvućenog testa zaseći nožem više puta ali ne do kraja, a na drugu stranu staviti džem i uviti kiflicu.

Ređati na pleh prekriven pek papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Staviti da se hlade pa napraviti preliv.

U šerpicu staviti 300 g šećera i 150 ml vode te staviti na šporet da proključa.

Stavljati u preliv kiflice sa obe strane, pa ih uvaljati u C kokos.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Mogu se jesti odmah, ali su još bolje kad odstoje 1-2 dana.