C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
200 ml ulja
200 ml piva
600 g brašna
1 kesica C praška za pecivo
Za preliv:
650 g šećera
5 dl vode
2 kesice C vanilin šećera

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jovana

Pivčići

Kiflice lagane za pripremu i veoma ukusne i dekorativne.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pre nego zamesimo testo prvo skuvamo preliv od šećera, vode i C vanilin šećera i ostavimo da se ohladi.

Zamesimo testo od ulja, piva, brašna i C praška za pecivo.

Umešeno testo podelimo na dva dela i u jedan deo dodamo 2 kašike C kakaoa.

Od belog dela odvojimo 4 loptice i od tamnog dela odvojimo 4 loptice.

Razvijemo jednu belu lopticu i jednu tamnu, zatim ih stavimo jednu preko druge i još malo razvijemo.

Zatim sečemo trouglove i uvijamo u kiflice.

Pečemo na 180°C 15 minuta.

Pečene kiflice provlačimo kroz preliv i valjamo u C kokos, mlevene orahe ili mleveni keks.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata