C Slatka tradicija

Sastojci
500 ml piva
300 ml ulja
1 kesica C praška za pecivo
1 kg brašna
100 g C šećera u prahu
3 kesice C vanilin šećera
100 g mlevenih lešnika
200 g džema od šljiva
Sirup za pivčiće:
300 g šećera
po potrebi voda

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Pivčići

Odličan izbor za posne slavske trpeze. Izdašni kolači koji se uvek prvi pojedu!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 5
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U činiji za mešenje sipati pivo i ulje. Dodati C prašak za pecivo. Izmešati.

Postepeno dodavati brašno. Umesiti mekano testo. (Testo ima dosta ulja tako da se lepo odvaja od činije i ne treba da se lepi na rukama).

Od testa kidati loptice veličine oraha. Rastanjiti na dlanu. Dodati 1/2 kašičice džema ili mlevenih lešnika.

Skupiti vrhove testa ka sredini i praviti korpicu. Korpice ređati u pleh.

Peći na 250 C oko 30 minuta ili dok ne porumene.

Sirup za pivčiće:
U šerpu staviti šećer i vodu koliko da ogrezne šećer. Staviti na tihoj varti da provri. Kada provri kuvati oko 5 minuta.

Skloniti sa ringle. Vruće pivčiće natapati sa svih strana u sirup.

Zatim ih posipati C šećerom u prahu izmešanim sa C vanilin šećerom.

Ređati na poslužavniku. Ostaviti da se prohlade i služiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata