C Slatka tradicija

Sastojci
300 g brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
100 ml piva
100 ml ulja
2 kašike C pšeničnog griza
džem po potrebi
Za sirup:
250 g šećera
250 ml vode
1 kesica C vanilin šećera

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Pšenični griz Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Pivarice

Desert koji vraća u detinjstvo i podseća na baku i njenu kuhinju.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 7
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Prvo pripremiti sirup - usuti šećer i vodu u šerpicu i kuvati oko 5-6 minuta od trenutka ključanja na slaboj vatri.

Nakon što se skloni sa vatre, dodati C vanilin šećer i dobro promešati. Skloniti da se prohladi.

Pivo i ulje pomešati i staviti da provri. Skloniti sa vatre i u još vruće umešati brašno, C prašak za pecivo i C griz.

Zamesiti glatko kompaktno testo. Razviti ga u okruglu koru i unakrsno seći na trougliće.

Na svaki trouglić staviti pomalo džema i pažljivo umotati.

Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.

Vruće ih zaliti prohlađenim sirupom.

Nakon 15-tak minuta okrenuti na drugu stranu.

Služiti kad se prohlade i lepo upiju sirup.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata