C Slatka tradicija

Sastojci
Prvi fil:
4 jajeta
4 kašike šećera
1 čaša ulja (od jogurta)
1 čaša C griza (od jogurta)
1 čaša jogurta
1 kesica C praška za pecivo
Drugi fil:
2 kesice C pudinga sa ukusom vanile
5 kašika šećera
700 ml mleka
kore za pitu - 500 g (jedno pakovanje)
2 kutije smrznutih višanja (ako su sveže oko 500 g)

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Pita sa višnjama i pudingom

Divna mirisna pita sa pudingom i višnjama.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja, šećer, ulje, C griz, jogurt i C prašak za pecivo.

Skuvati puding i malo ga prohladiti (mešati da se ne napravi korica)

Kore podeliti za 3 rolata.

Svaku koru premazati prvim filom, poslednju koru do pola premazati pudingom, poređati višnje i urolati. Na isti način napraviti i preostala dva rolata.

Ako vam ostane fila, prelite rolate. Ako vam ne ostane fila - premažite kore sa mešavinom ulja i vode.

Pecite na 175 stepeni oko 30 min. Kada izvadite pitu, prekrite je krpom i ostavite da se ohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako kupujete deblje kore, možete umesto tri da spremite 4 rolata. Ovu pitu možete da spremite i sa džemom od malina, tako što ćete da preko pudinga premažete 4 kašike džema.