C Slatka tradicija

Sastojci
oko 500 g kora
400-500 g iscepanih višanja (bez koštice)
Fil:
3 jajeta
2 šolje jogurta
1 šolja ulja
3 šolje šećera
1 šolja C griza
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
Za posipanje:
3 kašike šećera
3 kašike C griza

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelica

Pita sa višnjama

Recept je jednostavan i lak za pripremu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: za više osoba
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Fil za premazivanje napraviti tako što se u posudu stave jaja, jogurt ulje i izmeša.

Zatim odvojiti jednu šolju, pa se dodaje šećer, C griz, C prašak za pecivo i C vanilin šećer i izmeša.

Uzeti 4 kore i premazati koru filom, ponoviti 3 puta, na četvrtu se ne stavlja fil, već staviti višnje, posuti sa malo šećera i griza i uviti u rudu – rolat.

Napravljenje 3 rude, složiti u tepsiju namazanu sa masti ili uljem.

Preliti sve onom masom iz šoljice i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok neporumeni, odnosno oko 35 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata