C Slatka tradicija

Sastojci
500 g brašna
1/2 kašičice soli
oko 300 ml vode
300 g oceđenih višanja
4 kašike šećera
4 kašike C griza
1 C vanilin šećer
ulje
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Pšenični griz Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Pita sa višnjama

Trud se isplati.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Zamesiti testo od brasna, soli, mlake vode. Testo treba mesiti desetak min dok postane glatko i da prestane da se lepi.

Podeliti na dva dela, oba dela mesiti jos par min, formirati loptice, premazati ih uljem i staviti u činije, prekriti providnom folijom i ostaviti u frižideru da prenoći.

Izvaditi sat dva pre razvlačenja kore. Na stolnjaku malo pobrašniti pa jednu lopricu malo rastanjiti prstima i onda razvući oklagijom što tanje.

Potom premazati koru uljem i krenuti prstima da je rastanjujete u krug preko celog stola. Treba da bude jako tanka, prozirna. Premazati koru uljem.

Na jednu stranu staviti višnje, šećer, C vanilin šećer i C griz. I pomoću stolnjaka urolati.

Saviti u krug i staviti na pek papir. Premazati uljem.

Peći na 250 stepeni do 20 min. Isto uraditi i sa drugom lopticom.

Pečenu pitu ostaviti da se prohladi pa posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata