burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeZahteva određeno umeće

broj porcija16

Pita sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
16

Sastojci

500 g brašna

1/2 kašičice soli

oko 300 ml vode

300 g oceđenih višanja

4 kašike šećera

4 kašike C griza

1 C vanilin šećer

ulje

C šećer u prahu

Pita sa višnjama

Koraci pripreme

Zamesiti testo od brasna, soli, mlake vode. Testo treba mesiti desetak min dok postane glatko i da prestane da se lepi.

Podeliti na dva dela, oba dela mesiti jos par min, formirati loptice, premazati ih uljem i staviti u činije, prekriti providnom folijom i ostaviti u frižideru da prenoći.

Izvaditi sat dva pre razvlačenja kore. Na stolnjaku malo pobrašniti pa jednu lopricu malo rastanjiti prstima i onda razvući oklagijom što tanje.

Potom premazati koru uljem i krenuti prstima da je rastanjujete u krug preko celog stola. Treba da bude jako tanka, prozirna. Premazati koru uljem.

Na jednu stranu staviti višnje, šećer, C vanilin šećer i C griz. I pomoću stolnjaka urolati.

Saviti u krug i staviti na pek papir. Premazati uljem.

Peći na 250 stepeni do 20 min. Isto uraditi i sa drugom lopticom.

Pečenu pitu ostaviti da se prohladi pa posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Pita sa višnjama

Koraci pripreme

Zamesiti testo od brasna, soli, mlake vode. Testo treba mesiti desetak min dok postane glatko i da prestane da se lepi.

Podeliti na dva dela, oba dela mesiti jos par min, formirati loptice, premazati ih uljem i staviti u činije, prekriti providnom folijom i ostaviti u frižideru da prenoći.

Izvaditi sat dva pre razvlačenja kore. Na stolnjaku malo pobrašniti pa jednu lopricu malo rastanjiti prstima i onda razvući oklagijom što tanje.

Potom premazati koru uljem i krenuti prstima da je rastanjujete u krug preko celog stola. Treba da bude jako tanka, prozirna. Premazati koru uljem.

Na jednu stranu staviti višnje, šećer, C vanilin šećer i C griz. I pomoću stolnjaka urolati.

Saviti u krug i staviti na pek papir. Premazati uljem.

Peći na 250 stepeni do 20 min. Isto uraditi i sa drugom lopticom.

Pečenu pitu ostaviti da se prohladi pa posuti C šećerom u prahu.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept