C Slatka tradicija

Sastojci
500 g kora za pitu
3 jaja
1 čaša jogurta
180 ml ulja
180 g C griza
350 g šećera
1 kesica C praška za pecivo
2 kesice C vanilin šećera
500 g višanja bez koštica
+ 800 ml vode
+ 500 g šećera

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Pita sa višnjama

Ukusna, sočna, ne previše slatka...taman.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja, šećer, C griz, jogurt, ulje, C vanilin šećer i C prašak za pecivo.

Tom smesom premazati koru, preko nje staviti drugu, opet premazati, preko nje treću, opet premazati i na kraju četvrtu i preko nje staviti višnje.

Uviti u rolat i staviti ga u pleh. Postupak ponavljati dok se kore i fil ne utroše.

Peći u zagrejanoj rerni na 220°C. Ohlađenu pitu iseći na komade i preliti šerbetom (prokuvati 500 g šećera sa 800 ml vode 5-6 minuta).

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata