C Slatka tradicija

Sastojci
500 g tankih kora
400 g višanja
150 g šećera
3 kašike C griza
3 jajeta
50 ml ulja
200 ml jogurta
1 C vanilin šećer
1/2 C praška za pecivo
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Pšenični griz Vanilin šećer Prašak za pecivo Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marijana

Pita sa višnjama

Meka i sočna pita.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja i šećer, zatim dodati ulje, jogurt, C griz, C vanilin šecer i C prašak za pecivo.

Dobijenom smesom premazati jednu koru, na nju staviti drugu i nju premazati smesom i staviti višnje.

Zatim saviti malo ivice kora i urolati u rolnicu.

Postupak ponoviti dok se kore ne potroše.

Peći na 200° C oko pola sata.

Pečenu pitu posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata