C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
600 g brašna
200 ml vode
80 ml ulja
1 kašičica soli
ulje za premazivanje
Fil:
500 g očišćenih višanja
200 g šećera
1 kesica C Vanilin šećera
30 g C čvrstina
Posipanje:
40 g C šećera u prahu

Naši proizvodi
Vanilin šećer Čvrstin Šećer u prahu

Ovaj recept je za vas pripremila C Slatka tradicija

Pita sa višnjama

Ukusna pita sa domaćim korama i višnjama, po receptu naših baka!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Zamesiti brašno i so sa vodom i 80 ml ulja tako da dobijete glatko testo.

Premazati testo uljem i ostaviti da odstoji 2h.

Testo tanjiti na stolnjaku, prvo oklagijom, pa nastaviti rukama.

Višnje pomešati sa C čvrstinom, šećerom i C vanilin šećerom. Naneti na testo.

Zamotati pomoću stolnjaka, pa složiti u krug (pužić). Premazati uljem.

Peći u rerni zagrejanoj na 200°C, 35-45 minuta.

Pečenu pitu posuti C šećerom u prahu pre služenja.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata