C Slatka tradicija

Sastojci
500 g kora za pitu
Prvi fil:
2 jaja
6 kašika šećera
150 ml ulja
100 g C pšeničnog griza
200 ml jogurta
10 g C praška za pecivo
Drugi fil:
1 l mleka
9 kašika šećera
120 g C pudinga od vanile
300-400 g višanja iz zamrzivača
C šećer u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Pita sa vanilom i višnjama

Jedan lep recept za sve sladokusce.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 3
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Višnje ocediti od tečnosti koju puste i posuti jednom kašikom C griza, pa izmešati.

Skuvati u mleku C puding od vanile, uz dodatak šećera, uobičajeno. Ostaviti ga da se malo prohladi, ali ne skroz, uz povremeno mešanje.

Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca mikserom umutiti u čvrst sneg, dodati šećer i mutiti još par minuta.

Zatim, uz stalno mućenje, dodati jedno po jedno žumance, zatim postepeno dodati ulje, jogurt, i na kraju umešati pšenični griz pomešan sa C praškom za pecivo. Lepo sve sjediniti. To je fil za premazivanje kora.

Kore prebrojati i podeliti tako da ih ima podjednako, manje-više za rolate. Ja sam imala dva rolata sa 7 kora.

Staviti prvu koru na radni sto, pa naneti na nju 2-3 kašike pripremljenog fila sa grizom, lepo ga premazati uz pomoć četkice po celoj površini kore. Preko staviti drugu koru, premazati filom i tako uraditi i sa preostalim korama, stavljajući ih jednu na drugu, jedino poslednju ne premazivati.

Na kraj poslednje kore celom dužinom naneti četvrtinu pripremljenog pudinga, lepo rasporediti, a onda rasporediti i četvrtinu višanja. Uviti u rolat i staviti na pleh obložen papirom za pečenje.

Postupak ponoviti i sa preostalim materijalom. Ostatkom fila (to bude nekih 5-6 kašika) premazati četkicom rolate odozgo.

Peći u rerni zagrejanoj na 175 C, dok lepo ne porumene, nekih 30-tak minuta.

Pečenu i ohlađenu pitu seći na komade veličine po želji i pre služenja posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Seći ohlađenu zbog pudinga.