C Slatka tradicija

Sastojci
500 g kora za pitu
Za prvi fil:
2 C pudinga od vanile
4 dl mleka
1 dl ulja
2 C vanilin šećera
Za drugi fil:
1 kg smokava
10 kašika šećera
3 kašike prezle
2 kesice C vanilin šećera

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Pita sa smokvama

Neobična pita, ali posebnog ukusa!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 5
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Isecite smokve na polovine, dodajte šećer, prezlu i C vanilin šećer, pa sve dobro sve promešajte.

Umutite C puding sa mlekom, dodajte C vanilin šećer, ulje pa sve lepo sjedinite (puding se ne kuva).

Kore filujte prvo filom od pudinga - stavljajte po par kašika na koru i ravnomerno razmažite.

Prekrijte drugom korom, a na nju stavite fil od smokava na samu ivicu i urolajte. Tako redom, dok se sve ne potroši .

Ređajte pitu u podmazan pleh, pecite na 200 stepeni dok ne porumeni.

Isečenu pitu ostavite da se ohladi, pa ako volite pospite je C šećerom u prahu .

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Obavezno je pospite C šećerom u prahu!