C Slatka tradicija

Sastojci
500 g kora za pitu
Premazivanje kora:
50 g šećera
200 ml ulja
200 ml jogurta
100 g šećera
2 kesice C vanillin šećera
1 kesica C praška za pecivo
Krem od pudinga:
3 kesice C pudinga od vanile
100 g šećera
1 l mleka
1 kesica C vanillin šećera

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Pita sa pudingom

Savršena pita, nestala za čas!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Sipati u šerpu 800 ml mleka, dodati šećer i vanillin šećer da provri. U ostalih 200 ml mleka rastvoriti C puding od vanile polako dodavati u provrelo mleko uz stalno mešanje.

Kuvani puding ostaviti da se prohladi, povremeno promešajte da vam se ne stvori korica na površini pudinga.

Za to vreme pripremite fil za premazivanje kora. Ulje, jogurt, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo izmešajte.

Prebrojte koliko imate kora, za svaki rolat vam je potrebno 4 kore.

Stavite jednu koru na radnu površinu, premažite sa 3-4 kašika fila,preko nje staviti drugu koru i ponoviti postupak. Na četvrtu koru staviti trećinu kreme od pudinga, ja sam u pakovanju imala 12 kora i dobila sam 3 rolata, podviti spoljne stranice da fil ne iscuri i uviti u obliku štrudle.

Pleh na kome ćete peći postavite papirom za pečenje, pa staviti zavijenu štrudlicu.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok lepo ne porumeni.

Pečenu pitu prohladite, po želji možete a I ne morate posuti C šećerom u prahu. Možete je poslužiti i uz sladoled

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pitu obavezno ostavite da se ohladi!