C Slatka tradicija

Sastojci
500 g kora za pitu
Za prvi fil:
2 jajeta
6 kašika šećera
150 ml suncokretovog ulja
100-120 g C Pšeničnog griza
200 ml jogurta
1 kesica C Praška za pecivo
Za drugi fil:
1 l mleka
9 kašika šećera
3 kesice C Pudinga sa ukusom vanile
višnje (300 - 400 g)
C Šećer u prahu, za posipanje

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Blog Vegetarijanka u kuhinji

Pita sa pudingom i višnjama

Božanstvena pita sa hrskavim koricama i kremastim punjenjem sa ukusom vanile, osvežena kiselkastim višnjama. Divnog ukusa i fine teksture.

Vreme pripreme: > 60 minuta.
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Višnje očistiti od koštica, ocediti od tečnosti koju puste, i posuti jednom kašikom C Pšeničnog griza.

Skuvati u mleku tri C pudinga sa ukusom vanile, uz dodatak šećera, po uputstvu sa kesice. Ostaviti puding da se malo prohladi (ne sasvim), uz povremeno mešanje.

Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca mikserom umutiti u sneg, dodati šećer i mutiti još par minuta. Zatim, ne prekidajući mućenje, dodati jedno po jedno žumance, postepeno dodavati ulje, zatim jogurt, i na kraju, C Pšenični griz pomešan sa C Praškom za pecivo. Lepo sjediniti. To će biti fil za premazivanje kora.

Kore prebrojati i podeliti u 4 špila, za 4 rolata. Kod mene je bilo 2 rolata sa 5, i 2 rolata sa po 6 kora.

Staviti prvu koru na radnu površinu, naneti na nju 2-3 kašike pripremljenog fila, lepo ga razmazati uz pomoć kuhinjske četkice, i tako uraditi i sa preostalim korama iz prvog špila, stavljajući ih jednu na drugu, do poslednje, koju ne treba premazivati na ovaj način.

Na polovinu poslednje kore (po dužini, dakle, duža strana kore treba biti okrenuta prema vama) naneti četvrtinu pripremljenog pudinga, lepo rasporediti, a potom četvrtinu višanja rasporediti preko pudinga ravnomerno duž kore, u jednu liniju, s tim da treba ostaviti razmak od oko 2 cm od ruba kore do višanja.

Tako će se višnje naći u sredini rolata, i u svakom parčetu će ih biti podjednako. Umotati u rolnu i staviti na pleh podmazan suncokretovim uljem.

Postupak ponoviti i sa preostala tri dela kora. Ostatkom fila (meni je ostalo najmanje 5,6 kašika) lepo premazati rolate i peći u rerni zagrejanoj na 175°C, dok ne porumene.

Pečenu i prohlađenu pitu seći na parčad i posuti C Šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata