C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje kora za pitu
400 g očišćenih višanja
1 kašika C griza
Fil 1:
4 jaja
6 kašika šećera
180 ml ulja
150 g C griza
1 časa jogurta
1 kesica C praška za pecivo
Fil 2:
3 kesice C pudinga sa ukusom slatke pavlake
6 kašika šećera
900 ml mleka

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo Puding sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Pita sa pudingom i višnjama

Veoma jednostavno i ukusno.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 8-10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Ukoliko se koriste zamrznute višnje, prvo ih odmrznuti, ocediti i posuti C grizom.

C Puding pomešati sa šećerom i razmutiti sa malo mleka od navedene količine, a ostatak uliti u šerpu i kad se zagreje dodati puding i kuvati.

Umutiti belanca, pa pred kraj dodati šećer, žumanca, jogurt, ulje i C prašak za pecivo pomešan sa C grizom.

Kore podeliti na 4 dela (uglavnom bude po 5 kora). Na prvu koru naneti 3 kašike fila i tako do poslednje, a na poslednju staviti četvrtinu pudinga na polovinu kore, pa uz kraj staviti četvrtinu višanja i uviti u rolat.

Postupak ponoviti još tri puta a ostatkom fila premazati rolate.

Peći u rerni zagrejanoj na 185°C oko 10-15 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Čvrsto uvijati rolate i zbijati u plehu da ne bi legli i izgubili oblik.
Filovati vrućim pudingom.