C Slatka tradicija

Sastojci
oko 250 g tankih kora za pitu
300 g zamrznutih ili svežih malina
200 g šecera
200 g C griza
100 ml ulja
180 ml jogurta ili kisele pavlake
2 jaja
1 C vanilin šećer
1/2 C praška za pecivo
rendana kora ili sok pomorandže po ukusu
100 ml kisele vode
C šećer u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Pšenični griz Vanilin šećer Prašak za pecivo Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Pita sa malinama

Pita sa malinama je sočna, osvežavajuća i laka za pripremu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za pripremu fila kratko umutiti jaja, šećer, C vanilin šećer, C prašak za pecivo, C griz, ulje, pavlaku/jogurt i sok od pomorandže.

Dublju posudu obložiti papirom za pečenje i na dno staviti koru.

Svaku premazati sa 2 do 3 kašike fila, a na svaku treću ili četvrtu koru ređati maline.

Za kraj, pitu prekriti poslednjom korom, zaliti kiselom vodom i peći u prethodno zagrejanoj pećnici (180 - 200 stepeni) dok ne porumeni.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Preko malina možete dodati još C šećera u prahu, po ukusu.
Umesto malina, možete koristiti voće po izboru.