C Slatka tradicija

Sastojci
500 g kora za pitu
1 kg kajsija
100 g šećera
(ja sam koristila prirodan smeđi šećer)
2 C vanilin šećera
ulje
C Eskimko sladoled

Naši proizvodi
Vanilin šećer Eskimko čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Pita sa kajsijama

Brzo se priprema, a poslužen uz C Eskimko sladoled je fantastična.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 7
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kajsije očistiti od koštica , posuti sa šećerom i C vanilin šećerom, lagano izmešati.

Uzimati po dve kore, posuti sa malo ulja, i na jedana kraj kora ređajte gusto zbijene kajsije.

Urolati i tako redom ređajte u podmazanu tepsiju dok ne iskoristite sve kore.

Rernu zagrejati na 180 stepeni.

Peći pitu dok lepo ne porumeni, kajsije će prilikom pečenja pustiti sok.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ja preporučujem da se ova pita jede hladna, posuta sa smeđim šećerom po ukusu, ili uz sladoled.