C Slatka tradicija

Sastojci
500 g kora za pitu
1,5 kg jabuka
po 3 kašičice cimeta
po 1 kašičica C griza
2 C vanilin šećera
oko 100 ml ulja
oko 50 ml vode
nekoliko kašika šećera

Naši proizvodi
Pšenični griz Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dijana

Pita sa jabukama

Miriše na detinjstvo.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Jabuke oljuštiti i narendati, pokapati sa malo limunovog soka i ostaviti na stranu. Kore podeliti, u zavisnosti od broja, ali tako da bude dovoljno za 3 rolata. Prvu koru poprskati uljem, pa četkicom umočenom u vodu, razmazati, tako da se kora "zacakli". Posuti je kašikom-dve šećera, staviti drugu, ponoviti, a isto uraditi i sa trećom, tj. poslednjom.

Na jednu trećinu kore staviti jabuke, poprskati sa dve kašike ulja, dve-tri kašičice cimeta i kašičicom C griza. Umotati u rolat i staviti u pleh obložen pek-papirom.

Isto uraditi i sa preostala dva rolata, a onda ih premazati mešavinom ulja i vode.

Peći na nižem nivou rerne na 180-200 stepeni 30-35 minuta, ili dok fino ne porumeni.

Pokriti krpom da se ohladi, a onda C posuti šećerom u prahu i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata