C Slatka tradicija

Sastojci
500 g kora za pitu
1 tegla džema od kajsija bez šećera
12 kašičica C pšeničnog griza
2 kesice C vanilin šećera
šećer po ukusu
6-7 kašika ulja
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Pšenični griz Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Sneško domaćica

Pita sa džemom od kajsija

Jednostavna pita za koju sam koristila džem od kajsija.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Uključiti rernu da se zagreva na 180 C stepeni, sa toplim vazduhom. U pleh od rerne staviti papir za pečenje i namazati ga malo uljem.

Kore podeliti na 4 dela po 3 kore.

Za svaki rolat odvojiti 3 kore i poslednju koru prvo namažite uljem.

Džem rasporedite u 3 reda po kori. Pospite C grizom i C vanilin šećerom. Ako želite slađu pitu onda pospite i sa malo šećera.

Urolajte kore zatvarajući ih sa strane da fil ne bi cureo u toku pečenja.

Gotove rolate namažite uljem i izbockajte nožem.

Stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 30 minuta, dok ne porumeni.

Gotovu pitu izvadite iz rerne i ostavite nepokrivenu da se hladi, jer na taj način će ostati korica hrskava.

Iseći pitu na komade uz pomoć kuhinjskih makaza, posuti C šećerom u prahu i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata