C Slatka tradicija

Sastojci
Za fil:
3 jaja
1,5 čaša (2dl) šećera
1,5 čaša ulja
1,5 čaša C griza
1 čaša jogurta
1 C prašak za pecivo
Za preliv:
2 čaše vode
2 čaše šećera
I još:
500 g kora za pitu
300 g višanja

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Pita sa C grizom i višnjama

Baklavičasto.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja i šećer mikserom dok ne zapeni dobro i ne posvetli, oko 5 minuta. Dodati sve ostale sastojke za fil i sve sjediniti.

Uzeti po 3 kore i svaku mazati filom a na treću, preko fila, poređati višnje.

Uviti u rolat i ređati u podmazan pleh pa ispeći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 min.

Skuvati preliv od vode i šećera koji lepo izmešate da se ne zalepi.

Kada provri, smanjiti malo temperaturu i pustiti da vrije 10-tak minuta pa preliti preko pečene pite.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Sačekajte da se malo prohladi i upije pita preliv.