C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje gotovih kora
300 g očišćenih višanja
1 šolja jogurta
3 jajeta
1 šolja C griza
1 kesica C praška za pecivo
1 šolja šećera
1 šolja ulja
Za fil:
3 C pudinga od vanile
1 l mleka
80 g margarina
10 kašika šećera

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Pita rolat sa vanilom i višnjama

Preukusno.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 3 rolata
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

800 ml mleka staviti da provri sa 10 kašika šećera, a u 200 ml razmutiti C puding prah.

U provrelo mleko dodati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne, odmah dodati margarin sobne temperatura i mešati dok se ne otopi. Ostaviti da se hladi uz povremeno mešanje.

Umutiti jaja postepeno dodajući šećer. Zatim dodati jogurt, C griz, C prašak za pecivo i ulje, sjediniti.

Kore podeliti na tri dela, mazati svaku koru premazom od jaja i jogurta i na svaku staviti 15-tak višanja negde-negde, a na poslednju malo fila i puding u obliku valjka celom dužinom kore na jednom kraju.

Smotati rolat od tog kraja (preklopiti korom puding, pa preklopiti bočne ivice, a onda smotati rolat). Ponoviti postupak dok imate materijala.

Preostalim premazom premazati rolate i peći 180 stepeni 40tak minuta, dok ne porumene.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umereno stavljati puding.