C Slatka tradicija

Sastojci
500 g kora za pitu
500 g očišćenih višanja
Fil:
3 jaja
200 g šećera
1 čaša jogurta
300 ml ulja
200 g C griza
1 C prašak za pecivo
Preliv:
500 ml vode
500 g šećera

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Lidija

Pita od višanja

Veoma lep i sočan kolač.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Izmešati jaja, šećer, ulje, jogurt, C griz i C prašak za pecivo i time premazati 2 kore, a treću premazati filom, posuti višnjama i urolati.

Napraviti 5 takvih rolni. Ređati u podmazan pleh i peći 25 min. u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Kada je ispečena pita dok je vruća preliti sa 500 ml vode i 500 g šećera koje prethodno stavite da se prokuva 2 minuta.

Iseći na komade i staviti da se ohladi i upije preliv. Služiti ohlađeno.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Dobro natopiti prelivom i ohladiti.