C Slatka tradicija

Sastojci
9 listova kore
Puding:
9 dl mleka
3 C pudinga od vanile
150 g šećera
1 C vanilin šećer
1 celo jaje
1 žumance
70 g margarina
Fil za premaz kora:
1 celo jaje
1 belance
4 kašike šećera
50 g C griza
1,5 dl ulja
1 dl jogurta
1 C vanilin šećer
1/2 C praška za pecivo
Fil višnje:
300 g višanja
3 kašike šećera
3 kašike C griza

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Pšenični griz Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Pita od kora, pudinga i višanja

Odličan kolač.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Puding:
Umutiti jaje i žumance sa šećerom i C vanilin šećerom, dodati puding i razmutiti sa malo mleka, a ostatak mleka staviti da provri pa sipati puding i kuvati dok se ne zgusne.

U vruće dodati margarin seckan i mutiti dok se ne otopi i ostaviti da se prohladi.

Fil za kore:
Umutiti jaje sa belancetom, šećerom i C vanilin šećerom dodati C griz, ulje, jogurt i C prašak za pecivo i promešati.

Višnje:
Izmešati višnje sa šećerom i C grizom. Na koru sipati 2-3 kašike fila, razmazati, staviti drugu koru, opet fil, treću koru ne mazati.

Na ivici šire strane kore staviti sloj pudinga, sloj višanja i tanak sloj pudinga preko višanja i uviti u rolat. Na isti način uraditi i sa ostalim korama i filovima.

Premazati kore ako je ostalo fila, ako ne rastopiti malo margarina i premazati.

Peći na 180 stepeni, 20 minuta. Ohladiti i seći na režnjeve i posuti C šećerom u prahu.

Komentari potrošača:

02.06.2023
Predivno❤️❤️

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata