C Slatka tradicija

Sastojci
Prhko testo:
150 g pšeničnog brašna
1 kašičica C prašak za pecivo
65 g šećera
1 jaje
65 g margarina ili maslaca
Nadev:
2 kesice C pudinga sa ukusom vanile
100 g šećera
500 ml soka od pomorandže
6 jabuka
500 ml slatke pavlake
2 kesice C vanilin šećera
Posipanje:
malo C kakao praha

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nemanja

Pita od jabuka sa pudingom

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Prhko testo:
Brašno i prašak za pecivo pomešajte pa prosejte u posudu. Dodajte šećer, jaje i maslac ili margarin.

Dobro izmesite mikserom (nastavci za mešenje) muteći prvo kratko pri najmanjoj, a potom pri najvećoj brzini.

Na radnoj površini, koju ste prethodno lagano posuli brašnom, mesite dok ne dobijete glatko testo.

Ako se testo lepi, stavite ga neko vreme na hladno.

Izvaljajte testo na tepsiju za kolače (30 x 40 cm, podmazana, obložena papirom za pečenje) i postavite obruč za kolače. (ukoliko nemate obruč, koristite veliku tepsiju sa visokim ivicama)

Nadev:
Skuvajte puding prema uputstvu sa kesice, ali sa šećerom i sokom od narandže.

Oljuštite jabuke, isecite ih na četvrtine, očistite, narendajte i umešajte u puding.

Smesu rasporedite po testu i poravnajte. Stavite tepsiju u rernu.

Gornji i donji grejači: približno 180°C (prethodno zagrejana rerna) Vreo vazduh: približno 160°C (prethodno zagrejana rerna) Umetanje: srednja Peći: otprilike 30 Min.

Ispečenu pitu ostavite da se hladi u tepsiji na rešetki. Odstranite obruč.

Od slatke pavlake i vanilin šećera umutite čvrst šlag i rasporedite po kolaču.

Po želji pospite kakaom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata