C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
11 kašika mleka
11 kašika otopljene masti
11 kašika šećera
1 jaje
1 C prašak za pecivo
500 g brašna
Za fil:
300 g šećera
1 l mleka
2 C pudinga od čokolade
2 kašike brašna
1 margarin
Glazura:
100 g čokolade
100 g margarina

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Klara

Pita Mađarica

Stara ukusna i sočna pita.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Testo:
Izmutiti jaje, mast i šećer, dodati mleka i na kraju brašno i C prašak za pecivo.

Testo podeliti na 3 dela, razvući oklagijom i peći na namazanom i brašnom posutom plehu.

Fil:
300 g šećera ušpinovati i naliti jednim delom mleka od litre, a drugim delom razmutiti C puding i brašno. Zakuvati to u šećer i mleko.

Kada se ohladi dodati 1 margarin.

Hladne kore mazati filom i odozgo staviti glazuru od čokolade.

Seći na kocke i služiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pita je sočna i što duže stoji kore su sve mekše.