C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
3 čaše od 2 dl brašna
3 čaše jogurta
2 čaše šećera
1 čaša ulja
3 pune kašike C kakaoa
2 kašičice C sode bikarbone
Za fil:
400 ml mleka
4 kašike šećera
1 kesica C pudinga od čokolade
250 g višanja
5 kašika višnjevače
Glazura:
150 g čokolade
100 g margarina
3 kašike C šećera u prahu
1 dl mleka

Naši proizvodi
Kakao prah Soda bikarbona Puding čokolada Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Pijani crni kolač

Odličan kolač za zimske dane.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pomešati sve sastojke za koru i mutiti par minuta mikserom.

Najveći pleh od rerne prekriti pek papirom i staviti koru da se peče na 180 stepeni.

Preseći ga na pola da se dobije 2 manje kore.

Skuvati C puding od čokolade u 400 ml zaslađenog mleka.

Donju koru premazati prohlađenim pudingom i po njemu rasporediti oceđene višnje koje ste malo poprskali sa višnjevačom.

Poklopiti gornjom korom i malo pritisnuti da se dobro zalepi. Pa staviti čokoladnu glazuru.

Glazura:
Otopiti na laganoj vatri sve sastojke pa kad se prohladi preliti preko kolača.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata