C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
6 jaja
6 kašika šećera
3,5 kašike integralnog pšeničnog brašna
1,5 kašika C kakaoa
Fil:
200 g maslaca
150 g C šećera u prahu
150 g crne čokolade
2 jaja
4 kašike višanja iz likera
Glazura:
100 g čokolade
3 kašike ulja

Naši proizvodi
Kakao prah Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Pijani čoko rolat

Spoj crne čokolade i liker od višanja omamiće vaše čulo ukusa.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti čvrstu penu od belanaca, dodati šećer, jedno po jedno žumance i na kraju pažljivo umešati brašno i prosejani C kakao.

Sipati u veliki pleh od rerne obložen masnim papirom i ispeći koru.G

otovu koru odmah izvaditi na vlažnu platnenu salvetu i uviti u rolat.

U međuvremenu pripremiti fil:
Umutiti penasto maslac sa C šećerom u prahu. Dodati žumanca, rastopljenu čokoladu i na kraju čvrstu penu od belanaca. Sve dobro umutiti mikserom.

Kada se kora ohladila, odmotati i preseći na pola po dužini, tako da dobijemo dve kore za dva mala rolata.

Premazati pripremljenim filom, poređati višnje, ponovo zaviti u rolat i odozgo premazati tanko sa malo fila.

Ostaviti da se dobro rashladi i preliti glazurom od čokolade.

Po želji poprskati sa malo bele čokolade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Koristite C proizvode za puniji ukus kolača.