C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
2 jaja
150 g šećera
60 g brašna
1 kašičica C praška za pecivo
(ispeći 2 kore)
Fil:
1 l mleka
3 C pudinga od vanile
20 kašika šećera
1 l slatke pavlake
Dekoracija:
preko kore posuti kesicu C vanilinog šećera

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Penasta krempita

Meka korica uz izuzetno penast fil. Krempita kakvu niste probali. Poseban ukus joj pružaju najbolji C proizvodi.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Umutiti čvrsto belanca sa 100 g šećera.

U drugoj posudi umutiti penasto žumanca sa 50 g šećera.

Špatulom pomešati belanca i žumanca i dodati u to 60 g brašna pomešanih sa 1 kašičicom C praška za pecivo.

Izliti u pleh i peći na 180 stepeni 10-15 min.

Fil:
Skuvati 3 C pudinga u 1 l mleka sa 20 kašika šećera.

Kada se ohladi umutiti mikserom i sastaviti lagano sa 1 l umućene slatke pavlake.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je pleh namazati mašću u tankom sloju pa ga pobrašnjaviti, da se kora ne bi zalepila za pleh.
Koru nakon vađenja ostaviti koji minut u plehu, polako sa strane nožem odvojiti da bi je lakše izvadili.
Puding je najbolje ručno mešati sa slatkom pavlakom, bude penastiji.