C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
4 jaja
8 kašika šećera
2 C Vanilin šećera
10 kašika ulja
15 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
Za fil:
700 ml mleka
1 C puding od vanile
1 C puding sa ukusom slatke pavlake
5 kašika šećera
Dekoracija:
C šećer u prahu
maline ili neko drugo voće po želji

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Puding sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Pečeni kolač sa pudingom

Lako i brzo se pravi, ali isto tako i brzo pojede. Sočan, mekan i veoma ukusan kolač.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom i C vanilin šećerom, dodajte mleko, ulje, brašno, C prašak za pecivo i kratko umutite dok se sve ne izmeša.

Tepsiju dimenzija 35x20 cm nauljite i pospite brašnom. Polovinu smese sipajte u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 10 minuta (ne duže).

Dok se peče kora pripremite fil. Skuvati C pudig po uputstvu sa kesice. Pa zatim vruć puding prelijte preko vrućeg kolača, prekrijte ostatkom testa i vratite u rernu da se zapeče još oko pola sata.

Kada se ohladi, služite ga uz neko sezonsko voće po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Vruć kolač možete iseći na kocke i posuti ga C šećerom u prahu i ostaviti da se ohladi.