Početna > Recepti > Recepti za kolače > Pečene krofne
Sastojci
600 brašna
100 ml mlake vode
100 ml jogurta
70 g šećera
2 vanilin šećera
1 suvi kvasac
70 g maslaca
2 jaja za premaz
50 g toplog maslaca
šećer u prahu
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nena
Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U vodi rastopiti kvasac sa kašikom šećera i malo soli. U vanglicu staviti brasno, jaja, jogurt i otopljeni maslac, šećer i vanilin šećer. U sve to dodati nadosli kvasac.
Zamesiti testo i ostaviti da naraste, razvući sa oklagijom na 1 cm veličine i modlom ili čašom seći krofne.
Složiti ih na pleh na koji smo stavili parir za pečenje, ostaviti još 20-tak min da narastu i peći ih na 180 C oko 20 min.
Za to vreme istopiti maslac i vrućim maslacem premazati svaku krofnu sa obe strane i uvaljati u prah šećer.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs