C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
300 g šećera
1 kesica C Vanilin šećera
300 g brašna
180 ml jogurta
150 ml ulja
1 kesica C Praška za pecivo
500 g višanja
50 g C Griza
C Šećer u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Šećer u prahu

Ovaj recept je za vas pripremila C Slatka tradicija

Patišpanj sa višnjama

Pripremite vazdušasti kolač sa višnjama.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16 parčića
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Mutiti jaja sa šećerom i C Vanilin šećerom 10 minuta. Dodati jogurt i ulje.

Brašno i C Prašak za pecivo dodavati kašiku po kašiku.

U pleh sa pek papirom sipati testo.

Zatim ravnomerno rasporediti višnje koje su prethodno odmrznute, oceđene i pomešane sa C Grizom.

Peći oko 30 minuta na 180 stepeni.

Prohlađen kolač posuti C Šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata