C Slatka tradicija

Sastojci
300 g šećera
1 l mleka
100 g margarina
60 g C čvrstin
120 g brašna
4 velike kašike C kakaoa
1 kesica C vanilin šećera
100 g C kokosa
2 kesice C šlag krema

Naši proizvodi
Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Kokosovo brašno Kakao prah Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milena

Paša lokum (Sultanova sarma)

Sočan, mekan, topi se u ustima.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U veću šerpu sipati 800 ml mleka i margarin i staviti da se kuva.

U preostalih 200 ml mleka razmutiti C čvrstin, šećer, brašno, C kakao i C vanilin šećer.

Sve sipati u šerpu sa mlekom i margarinom i kuvati dok se ne zgusne.

Četvrtasti pleh (35×42) posuti C kokosovim brašnom, pa izliti skuvanu smesu i ostaviti da se ohladi.

C šlag krem umutiti po uputstvu sa kesice i premazati ohlađen kolač.

Seći na trake (3cm) i savijati u rolnice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač je veoma nežan, mora se pažljivo savijati. Umesto C čvrstina, može se staviti i C puding od čokolade.