Početna > Recepti > Recepti za kolače > Panakota
Sastojci
1/2 l mleka
1/2 l slatke pavlake
šećer
2 kesice C želatina
oko 300 g malina ili nekog crvenog voća
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U šerpu staviti mleko i pavlaku da se greju, zasladiti po ukusu, 2-3 kašike šećera je dovoljno, mada može i bez.
Razmutiti 1 C želatin sa pola dl hladne vode, ostaviti da nabubri i dodati ga u mleko i pavlaku kada krenu da struje.
Dobro promešati da se želatin istopi i naliti u čaše do pola. Ostaviti u frižideru da se ohladi i stegne.
Voće sa par kašika šećera staviti da se kuva. Posle 10-tak min mu dodati, na isti način pripremljen želatin.
Promešati i naliti preko belog dela u čašama. Ostaviti da se dobro ohladi par sati.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs