C Slatka tradicija

Sastojci
1/2 l mleka
1/2 l slatke pavlake
šećer
2 kesice C želatina
oko 300 g malina ili nekog crvenog voća

Naši proizvodi
Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Panakota

Lako i osvežavajuće.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U šerpu staviti mleko i pavlaku da se greju, zasladiti po ukusu, 2-3 kašike šećera je dovoljno, mada može i bez.

Razmutiti 1 C želatin sa pola dl hladne vode, ostaviti da nabubri i dodati ga u mleko i pavlaku kada krenu da struje.

Dobro promešati da se želatin istopi i naliti u čaše do pola. Ostaviti u frižideru da se ohladi i stegne.

Voće sa par kašika šećera staviti da se kuva. Posle 10-tak min mu dodati, na isti način pripremljen želatin.

Promešati i naliti preko belog dela u čašama. Ostaviti da se dobro ohladi par sati.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata