C Slatka tradicija

Sastojci
500 ml slatke pavlake
200 ml mleka
70 g šećera
2 kesice C želatina
400 g breskvi
1 kesica C vanilin šećera
Još:
1 kesica C šlaga
malo čokoladnih ukrasa
komadići brekve

Naši proizvodi
Želatin Vanilin šećer Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Panakota sa breskvama

Omiljeni letnji recept za laganu poslasticu.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U šerpu sitati slatku pavlaku, mleko, C vanilin šećer, šećer i kuvati na umerenoj vatri neposredno pred vrenje. Skloniti šerpu.

U odgovarajućoj činiji izmešati jednu kesicu želatina sa hladnom vodom (po upustvu sa kesice), dodati u toplu slatku pavlaku i sve žicom dobro umutiti.

Ostaviti nekoliko minuta da se malo prohladi, a onda sadržaj za panakotu sipati u dekorativne čaše u kojima ćete je služiti. Ako želite da bude dekorativnije, na obrnutom tanjiru poređati pripremljene čaše i tako ostaviti da odstoji dok se lepo ne stegne.

Za to vreme, napraviti preliv od breskvi. Breskve dobro oprati, naseckati, ispasirati i uz dodavanje vrlo malo vode usitniti uz pomoć blendera ili štapnog miksera.

Po želji dodati i malo šećera u njih. Staviti da se kuva, da voda malo ispari (dovoljno je desetak minuta). Na isti način pripremiti i drugu kesicu želatina, pa sve usuti u tople breskve i promešati.

Pripremljenu smesu izliti preko stegnute slatke pavlake. Odložiti u frižider da se sve dobro ohladi i stegne.

Ukrasiti po želji umućenim šlagom, čokoladom i komadićima voća.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata