burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija4

Panakota sa breskvama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4

Sastojci

500 ml slatke pavlake

200 ml mleka

70 g šećera

2 kesice C želatina

400 g breskvi

1 kesica C vanilin šećera

Još:

1 kesica C šlaga

malo čokoladnih ukrasa

komadići brekve

Panakota sa breskvama

Koraci pripreme

U šerpu sitati slatku pavlaku, mleko, C vanilin šećer, šećer i kuvati na umerenoj vatri neposredno pred vrenje. Skloniti šerpu.

U odgovarajućoj činiji izmešati jednu kesicu želatina sa hladnom vodom (po upustvu sa kesice), dodati u toplu slatku pavlaku i sve žicom dobro umutiti.

Ostaviti nekoliko minuta da se malo prohladi, a onda sadržaj za panakotu sipati u dekorativne čaše u kojima ćete je služiti. Ako želite da bude dekorativnije, na obrnutom tanjiru poređati pripremljene čaše i tako ostaviti da odstoji dok se lepo ne stegne.

Za to vreme, napraviti preliv od breskvi. Breskve dobro oprati, naseckati, ispasirati i uz dodavanje vrlo malo vode usitniti uz pomoć blendera ili štapnog miksera.

Po želji dodati i malo šećera u njih. Staviti da se kuva, da voda malo ispari (dovoljno je desetak minuta). Na isti način pripremiti i drugu kesicu želatina, pa sve usuti u tople breskve i promešati.

Pripremljenu smesu izliti preko stegnute slatke pavlake. Odložiti u frižider da se sve dobro ohladi i stegne.

Ukrasiti po želji umućenim šlagom, čokoladom i komadićima voća.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Panakota sa breskvama

Koraci pripreme

U šerpu sitati slatku pavlaku, mleko, C vanilin šećer, šećer i kuvati na umerenoj vatri neposredno pred vrenje. Skloniti šerpu.

U odgovarajućoj činiji izmešati jednu kesicu želatina sa hladnom vodom (po upustvu sa kesice), dodati u toplu slatku pavlaku i sve žicom dobro umutiti.

Ostaviti nekoliko minuta da se malo prohladi, a onda sadržaj za panakotu sipati u dekorativne čaše u kojima ćete je služiti. Ako želite da bude dekorativnije, na obrnutom tanjiru poređati pripremljene čaše i tako ostaviti da odstoji dok se lepo ne stegne.

Za to vreme, napraviti preliv od breskvi. Breskve dobro oprati, naseckati, ispasirati i uz dodavanje vrlo malo vode usitniti uz pomoć blendera ili štapnog miksera.

Po želji dodati i malo šećera u njih. Staviti da se kuva, da voda malo ispari (dovoljno je desetak minuta). Na isti način pripremiti i drugu kesicu želatina, pa sve usuti u tople breskve i promešati.

Pripremljenu smesu izliti preko stegnute slatke pavlake. Odložiti u frižider da se sve dobro ohladi i stegne.

Ukrasiti po želji umućenim šlagom, čokoladom i komadićima voća.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept