C Slatka tradicija

Sastojci
400 ml mlakog mleka
800 g brašna
150 ml ulja
2 belanca
2 kesice C Suvog kvasca
1 kašičica soli
1 kašika šećera
Za premaz:
2 žumanceta
50 ml mleka
Za posipanje:
C Šećer u prahu
C Vanilin šećer

Naši proizvodi
Suvi kvasac Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept je za vas pripremila C Slatka tradicija

Pamuk kiflice

Premekane kiflice koje najbolje idu uz domaći džem.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 40
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Pomešati mleko, ulje, belanca, kvasac, so, šećer i brašno, te umesiti meko testo.

Ostaviti oko sat vremena da nadođe.

Razviti testo oklagijom i seci na trougliće.

Filovati pekmezom i urolati.

Kiflice premazati mešavinom mleka i žumanaca pa posuti sa malo vanilinog šećera.

Peći na 190°C oko 20 min.

Kada se ohlade posuti ih šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata